BUILT BY HAND

Esittelyssä kirvesmies Rick van der Bult

Rick van der Bult on onnistunut yhdistämään kaksi suurinta mielenkiinnon kohdettaan, musiikin ja rakentamisen. Rakkaudesta musiikkiin kasvoi pyrkimys selvittää, mikä tekee tilasta huippuluokan musiikkistudion. Tämä uteliaisuus johti lopulta uraan musiikkistudioiden ja kotiteattereiden suunnittelijana.

Rickiä on aina kiinnostunut asioiden yhdistely ja rakentaminen. Kiinnostus rakentamiseen johti musiikkituottajana aloittaneen miehen uuteen suuntaan, musiikkistudioiden suunnitteluun ja rakentamiseen.

Rickin mukaan se, mikä on parasta hänen työssään on myös haastavinta. Kun tekee työtä itselle rakkaan asian parissa, on vaikeaa tasapainotella vapauden tunteen ja ajanhallinnan kanssa. Asiakkaiden ongelmien ratkaiseminen kuitenkin motivoi jatkamaan.

Kerro meille vähän taustastasi.

Kasvoin teknisesti valveutuneessa perheessä, ja sekä äitini että isäni ovat hyvin luovia. Niin kauan kuin muistan, olemme rakentaneet kaiken itse. Se herätti mielenkiintoni nähdä, miten asioita voi rakentaa alusta loppuun itse.

Miten opit ammattisi?

Olin todella kiinnostunut musiikista nuorempana, ja lukion jälkeen päätin hakeutua musiikin tuottamisen alalle. Opiskelin musiikin teoriaa ja studiolaitteiden käyttöä School of Audio Engineeringissä. Siitä kaikki oikeastaan alkoi minun kohdallani. Mitä enemmän työskentelin eri studioissa, sitä enemmän minua alkoi kiinnostaa, mitkä tekijät tekevät huippuluokan musiikkistudion akustiikan lisäksi. Rakensin kotiini pienen studion, jossa nauhoitin musiikkia muiden artistien ja tuottajien kanssa, ja aloin pikku hiljaa suunnitella tiloja myös heille. Kun heidän levy-yhtiönsä alkoivat tilata minulta suunnittelutyötä, asiat saivat vauhtia.

"Jokaisessa työssä tulee vastaan erilaisia ongelmia, ja työssäni on mielestäni kaikkein mielenkiintoisinta keksiä niihin ratkaisuja."

Miten tulit ryhtyneeksi kirvesmiehen töihin?

Olen aina rakennellut kaikenlaista musiikkiin liittyvää, bassovaimentimista työtasoihin ja kaiutinjalustoihin.

Minkä tyyppisiä rakennustöitä teet?

Kaikkea kattopalkkien asentamisesta studiokalustuksen viimeistelyyn.

Millaisia työkaluja käytät mieluiten?

Käytän laseria mittaamiseen ja tasaamiseen, mutta ilman kynää, kulmamittaa ja rullamittaa en tulisi toimeen. Merkintäkynä on ehdoton. Se on mahtavaa, miten kaikki alkaa mittaamisesta ja merkitsemisestä, ja merkintäkynä on helppo napata käteen, teroittaa ja käyttää. Se ei putoa taskusta ja kärki ei katkea, kun kynän laittaa takaisin koteloon.

Mitkä ovat mielestäsi hyvän työkalun tärkeimmät ominaisuudet?

Harkittu muotoilu, tarkkuus ja kestävyys.

Onko sinulla esikuvaa, jota ihailet?

Isäni. Olen tehnyt tätä jo jonkin aikaa, mutta tarvitsen vieläkin hänen neuvojaan joissakin asioissa.

Mitkä tekijät tai ominaisuudet ovat edistäneet uraasi?

Yritän kuunnella ihmisiä ja olla mukava. Uskon, että se on tärkeintä.

Miten itse teet työpäivästä helpomman, haluatko antaa vinkkejä?

Minulle on tärkeintä, että työtilat jäävät siistiin kuntoon päivän päätteeksi ja että petaan sänkyni aamulla. Nämä ovat pieniä asioita, mutta ne rauhoittavat minua ja antavat tilaa ajatella.

Mikä on parasta työssäsi?

Vapaus olla itsenäinen ammatinharjoittaja ja tehdä työtä, jota rakastan.

Entä mikä on haastavinta?

Kun rakastaa työtään, siihen tahtoo kulua paljon aikaa. Joten sanoisin, että ajanhallinta.

Kerro meille kaikkein mielenkiintoisimmasta työstäsi.

On mahdotonta valita yhtä tiettyä työtä. Jokaisessa työssä tulee vastaan erilaisia ongelmia, ja työssäni on mielestäni kaikkein mielenkiintoisinta keksiä niihin ratkaisuja. Tämä on matka, kiinnostavin työ on luultavasti aina se seuraava.

Faktoja

  • Nimi: Rick van der Bult
  • Ammatti: Musiikkistudioiden ja kotiteattereiden suunnittelija
  • Osoite: Alankomaat
  • Instagram: @studiofabrique

Tarinassa mainitut työkalut

graphic