2020-10-01

Hultaforsilta ergonomisia värikoodattuja ruuvimeisseleitä

Ruuvimeisseleitä, joissa on ergonominen kahva ja selkeä ja pysyvä merkintä, voi olla vaikea löytää. Hultafors otti tämän lähtökohdaksi uuden ruuvimeisselien työkalukategorian kehittämisessä.

Ruuvimeisselin kahvan on kestettävä maksimaalista voimankäyttöä ja tarkkaa käsittelyä eri tehtävissä. Sen vuoksi ergonomisten kahvojen suunnitteluun on panostettu erityisen paljon. Pitkät kahvat on valmistettu kulutusta kestävästä PPC-muovista ja päällystetty kumilla hyvän ja miellyttävän ergonomisen otteen varmistamiseksi.

”Hyvän kahvan tarkkoja ominaisuuksia on vaikea selittää, mutta pohjimmiltaan kyse on siitä, mikä tuntuu oikealta. Olemme saaneet hyvää palautetta ammattilaisilta, jotka ovat käyttäneet suunnittelun loppuvaiheiden prototyyppejä”, Hultaforsin tuotepäällikkö Filip Sahlberg kertoo.

Värikoodattu ja kestävä merkintä

Ruuvimeisselin koon ja mallin ilmaiseminen ei pitäisi olla vaikea tehtävä, mutta huomasimme, ettei se ollutkaan helppoa. Käytön helpottamiseksi työkalun merkinnät olivat tärkeällä sijalla suunnittelussa.

”Olemme tehneet jokaiseen malliin värikoodatun kahvan, joten oikea ruuvimeisseli on helppo valita taskusta tai työkalupakista. Tärkeää on se, että kahvan takaosassa on pysyvä merkintä, joka ei haalistu ajan myötä. Merkintä ilmaisee sekä koon että mallin, mikä poikkeaa paljon kilpailijoiden tuotteista tässä kategoriassa. Laitamme terään myös pysyvän lasermerkinnän”, Sahlberg jatkaa.

Suunniteltu Ruotsissa – valmistettu Saksassa

Ruuvimeisselit suunnitellaan Ruotsin Hultaforsissa, joka tunnetaan puhtaasta ja ergonomisesta skandinaavisesta muotoilusta, mutta ne valmistetaan Saksassa parhaan laadun varmistamiseksi. Varret valmistetaan laadukkaasta molybdeenivanadiiniteräksestä ja karkaistaan ISOstandardien mukaisesti, jotta ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla lujuudesta ja kestävyydestä tinkimättä.

VDE-valikoima sähköasentajille

Meillä on laaja valikoima eristetyllä varrella varustettuja VDE-ruuvimeisseleitä, jotka sopivat jopa 1 000 V:n sähköasennuksiin. Ne ovat kaikki IEC 60900 -standardin mukaan hyväksyttyjä. Niitä on saatavana talttapäillä, Phillips- ja Pozidrivristipäillä sekä Torx-päillä. Kaikissa on samat ergonomiset kahvat ja merkinnät. Saatavana on myös jännitteenkoettimia.

104 uutta tuotetta – yksittäisistä malleista sarjoihin

Ruuvimeisselien valikoimassa on neljä perusmallia, jotka ovat saatavana sekä tavanomaisina että VDEmalleina. Valikoimassa on myös lyhyitä meisseleitä, kärkimeisseleitä, pallopäisiä kuusiokolomeisseleitä, kuusiomeisseleitä ja magneettikärkipidikkeitä, joita on saatavana lyhyillä ja pitkillä varsilla.

”Monipuolinen valikoimamme on suunniteltu harkiten käyttäjien tarpeita ajatellen. Valikoimasta löytyy sopiva koko ja malli kaikille käyttäjille päivittäiseen työhön”, Filip Sahlberg sanoo puheenvuoronsa päätteeksi.

Työkalut, joista puhuimme

graphic