2021-03-02

Klassisesta yleispuukosta ympäristöystävällinen

Esittelyssä uusi HVK Bio-puukko. Yleispuukon ympäristövastuullisessa mallissa on uusi innovatiivinen kahva ja noin 15 prosenttia vähemmän muovia.

HVK Bio -puukko. Ympäristöystävällinen valinta.

HVK Bio -puukon suorituskyky on 100-prosenttisesti samalla tasolla kuin suositun HVK-yleispuukon – silti puukon muovista yli 80 prosenttia on biopohjaista ja kaikkiaan muovia on vähemmän. Tavoitteena oli suunnitella ympäristön kannalta vastuullinen puukko, joka tarjoaa huippuluokan käytännöllisyyden merkittävästi pienemmällä määrällä muovia. ”Lanseeratessamme ympäristön kannalta kestävämmän version suosituimmasta puukostamme saavutamme kaksi asiaa samalla kertaa”, Hultaforsin suunnitteluinsinööri Peder Lövberg kertoo. ”Säästämme ympäristöä ja samalla voimme osoittaa tätä puukkoa rakastaville ammattilaisille, että suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä ympäristöystävällisyyden kustannuksella.”

Ensimmäinen biomuovia sisältävä Hultafors-käsityökalu.

Tutustuimme viiteentoista materiaalintoimittajaan, kunnes löysimme kahvaan täydellisen biomuovin – kestävän, tukevan ja tiheän biopohjaisen polyeteenin. Sen jälkeen teimme läheistä yhteistyötä ammattilaisten kanssa tuotteen suorituskyvyn varmistamiseksi. Otimme suuren askeleen ja muokkasimme suosituimman puukkomme ympäristön kannalta kestäväksi.

Vähemmän muovia, vähemmän pakkausjätettä.

HVK Bio -puukon uusi ergonominen kahva tarjoaa erinomaisen pidon, ja kahvan uritus vähentää muovin käyttöä noin 15 prosenttia. Useimmat ammattilaiset käyttävät puukkonsa tupen uudelleen. Siksi tarjoamme vaihtoehtona myös paperipakkauksen, ilman tuppea. Tämän ja muiden innovaatioiden tuloksena pakkaus- ja kuljetusjätteen määrä on lähes puolitettu.

Säästämme tonneittain muovia joka vuosi.

Kolme ja puoli tonnia. Suunnilleen sen verran säästämme muovia vuosittain, jos HVK-yleispuukon yleensä ostavat ammattilaiset valitsevat seuraavalla kerralla HVK Bio -puukon. Sellainen tulos saisi aikaan paljon hyvää. Valjastimme ekologisen innovaation ensin suosituimman mallimme käyttöön. Näemme tulevaisuudessa mahdollisena laajentaa sen koko Hultafors-puukkovalikoimaan.

Työkalut, joista puhuimme

graphic