Hultafors – TC-vasara

Tasapainoinen ja ergonomisesti muotoiltu hyvän otteen varmistamiseksi. Taottu yhdestä kappaleesta. Tärinää vaimentava uretaani vähentää kuormitusta. Suosittu työkalu, joka sai Red Dot Award -palkinnon vuonna 2008.

Tämä on paras vasaramme yhdessä TR-sarjan kirvesmiehenvasaran kanssa, jossa on sama muotoilu. TC-sarjan kirvesmiehenvasarassa on ohut, kaareva ja vahva sorkka, joka helpottaa ulottumista eikä jätä jälkiä materiaaleihin. Hahlon muoto ja viistekulma pitävät sekä pienet että isot naulat tiukasti otteessaan.

TC- ja TR-sarjojen kirvesmiehenvasaroiden suunnittelun tavoitteena oli tuottaa täydellinen vasaranisku. Tarkoitamme ergonomian kannalta täydellistä vasaraniskua: miten iskuun saadaan mahdollisimman paljon voimaa kuormittamatta kehoa.

Tavoitteena täydellinen vasaranisku

Ihmiset ovat hyödyntäneet iskuvoimaa kivikaudelta asti, ja vasara on käsitteenä yksi ensimmäisistä keksityistä työkaluista. Vielä nykyäänkin vasara on yksi yleisimmistä käsityökaluista, ja sen iskussa käytettävä voima haastaa meidät edelleen.

Kirvesmies saattaa lyödä vasarallaan useita tunteja päivässä. Toistuva liike rasittaa kehoa ja voi pahimmassa tapauksessa lyhentää työuraa ja aiheuttaa pitkäaikaista kipua.

Iskunvaimennus on kaikki kaikessa

Tiedetään, että tärinä aiheuttaa vahinkoa pitkällä aikavälillä ja että puutteellinen iskunvaimennus on yksi yleisimmistä sairausloman syistä rakennusalalla. Tästäkin syystä haluamme auttaa ammattikäyttäjiä löytämään parhaan tekniikan ja vasaratyypin – ja pitkän ja terveen työelämän.

Iskuvoiman vaikutuksen ihmiseen

Kun käytämme vasaraa, käytössä on monenlaisia lihasryhmiä aina olkapäästä käteen saakka. Ylikuormitus ja liian pitkään työskentely ovat yleisimpiä syitä kulumille olkapäissä, kyynärpäissä ja ranteissa. Tärinä voi vaurioittaa myös hermojärjestelmää, mikä aiheuttaa pistelyä, tunnottomuutta ja puristusvoiman heikkenemistä.

Valitse kevyempi vasara

Rasitusvammoja voidaan ehkäistä mahdollisimman kevyellä sekä sopivan kokoisella ja muotoisella vasaralla. Kevyellä vasaralla voi työskennellä raskasta nopeammin, ja se kuormittaa kehoa vähemmän työtehosta tinkimättä. Rasitusvammojen välttämiseksi kannattaa siis käyttää kevyttä vasaraa aina kun mahdollista.

Nämä työkalut mainittiin

graphic