Hultafors – Åby-metsäkirves

Todellinen monitoimikirves, joka sopii niin suuriin kuin pieniinkin töihin. Kirves on taottu käsin ruotsalaisesta teräksestä omalla Hults Bruk -tehtaallamme, joka on toiminut jo vuodesta 1697. Åby-kirves on ajaton ja moderni työkalu.

Åby-metsäkirves soveltuu asumusten rakentamiseen, polttopuiden pilkkomiseen ja tarkkuutensa ansiosta myös veistotöihin. Se on taottu käsin ja valmistettu ruotsalaisesta laatuteräksestä, kuten kaikki kirveemme. Nimi Åby on peräisin Hults Brukin lähellä sijaitsevasta kylästä, jossa monet ruukin työntekijät asuivat 1900-luvun puolivälissä.

Ihminen on käyttänyt kirvestä työkaluna tuhansien vuosien ajan. Kirveellä on raivattu teitä koskemattoman luonnon läpi, rakennettu asumuksia ja teurastettu riistaa.

Kirves on toiminut sekä eloonjäämistyökaluna että tarjonnut ihmiselle vapautta ja itsenäisyyttä. Terävän kirveen omistaja pystyi paitsi puolustamaan itseään myös menestymään. Emme enää tarvitse kirvestä pysyäksemme hengissä, mutta se on yhä hyvä käytännön työkalu ja erähenkisten ihmisten askareita helpottava väline.

Kirves on osa kulttuuriperintöämme, ja sepät ovat vaalineet kirvesperinteitä tuleville sukupolville ja huolehtineet siitä, että kirveet ovat käyttäjilleen toimivia työkaluja.

Me emme keksineet kirvestä, mutta käsityötaitojamme hyödyntäen olemme muokanneet sitä sellaiseksi, että sitä arvostetaan kaikkialla maailmassa. Åby-kirves onkin yksi ikonisimmista tuotteistamme.

Nämä työkalut mainittiin

graphic