Miksi ruotsalainen teräs tunnetaan kaikkialla maailmassa?

Teräs on nyky-yhteiskunnalle elintärkeää. Se on myös materiaali, joka kestää kauan ja jota voi uusiokäyttää loputtomiin ilman, että sen laatu heikkenee. Kaikki tuotannossamme syntyvä teräsromu kierrätetään.

Ruotsalainen teräs on hyvin puhdasta

Ruotsin malmiesiintymät sisältävät pieniä määriä muita metallimalmeja. Ruotsalaisesta malmista valmistettu teräs on siis luonnostaan seosteista. Kyseessä on koko Euroopan korkealaatuisin prosessoimaton rautamalmi. Malmiesiintymämme ovat olleet yhtä laadukkaita jo satojen vuosien ajan, joten teräs on hyvin tasalaatuista.

Ruotsin voi laskea yhdeksi maailman johtavista teräksen tuottajista. Tällä ei kuitenkaan tarkoiteta tuotantomääriä, vaan olemme maailman huipulla erityisten teräslaatujen ja jalostettujen terästuotteiden ansiosta. Tietyistä erikoisteräslaaduista puhuttaessa Ruotsin maailmanmarkkinaosuus on yli 80 %.

Ikioma teräksemme

Teräs, jota käytämme suosittujen kirveidemme takomiseen, perustuu perinteillä ja kädentaidolla höystettyyn ”salaiseen reseptiin”. Hults Bruk on tänä päivänä ainutlaatuinen yhdistelmä vanhaa ja uutta. Sepät ovat kuitenkin toiminnan sydän aivan samalla tavalla kuin jo vuonna 1697. Pyrimme säilyttämään ruotsalaisen rautaruukkikulttuurin upean luonteen.

Nämä työkalut mainittiin

graphic