Mitä kannattaa ottaa huomioon mittanauhan valinnassa

Tärkein näkökohta mittanauhaa valitessa on tarkkuus. Mitä muita ominaisuuksia kannattaa miettiä? Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon mittanauhan hankinnassa.

1. Tarkkuus

Tarkkuus on tietenkin olennaista mittanauhassa. Kannattaa tutkia, miten asteikko on painettu mittanauhaan. Mustesuihkuasteikko on erittäin tarkka ja siinä on hyvä kontrasti, joten sitä on helppo lukea. Hultaforsin lyhyet ja pitkät teräsrullamitat luokitellaan tarkimpaan EU I -luokkaan. Luokitus määrittää mittaustarkkuuden laadun, kun mittanauhaa käytetään tietyissä ennalta määritetyissä olosuhteissa.

2. Käyttäjäystävällisyys

Työteho riippuu paljon työkalujen käytettävyydestä. Käteen sopivat ergonomiset työkalut eivät ainoastaan tunnu paremmalta, vaan ne parantavat myös työtehoa. Rullamittaa valitessa on tärkeää valita käteen sopiva kotelo. Liian suuri kotelo heikentää otetta ja vähentää työtehoa pitkällä aikavälillä. Kun pidät mittaa kädessäsi, kaikkien toimintojen pitäisi olla vaivatta käytettävissä.

3. Lukitusmekanismi

Korkea tarkkuus edellyttää, että lukitus pitää mitan paikallaan. Kannattaa kokeilla lukitusta ennen valintaa. Mitan pitää olla helposti lukittavissa paikalleen, ja mikä tärkeintä, sen pitää pysyä paikallaan, kunnes vapautat sen. Kiinnitä huomiota myös siihen, miten mitta kelautuu koteloon. Parhaassa tapauksessa mitta rullautuu tasaisesti ja pehmeä pysäytys estää kulumista. Nämä ominaisuudet tekevät rullamitan käytöstä miellyttävämpää, ja lisäksi työkalu kestää kauemmin.

Nämä työkalut mainittiin

graphic