Libellit, vatupassin tärkeimmät osat

Nestetäytteistä putkea, josta lukema katsotaan, kutsutaan libelliksi.

Tietoja libelleistä

Nestetäytteistä putkea, josta lukema katsotaan, kutsutaan libelliksi. Libelleissä oleva neste on yleensä öljyä tai alkoholia, jossa ilmakupla voi liikkua vapaasti.

Eri libellit saattavat näyttää samanlaisilta pikaisella silmäyksellä. Libellien muotoilu ja kiinnitys eroavat kuitenkin paljon eri tuotemerkeistä, mikä johtaa tarkkuuseroihin.

Tukeva kiinnitys parantaa herkkyyttä

Libellin kiinnitystapa profiiliin määrittää, miten herkkä se on lämpötilojen vaihtelulle ja iskuille. Parhaissa vatupasseissa libellit on kiinnitetty kiristyskiilalla, ultraäänihitsauksella tai kiinnikkeillä parhaan tarkkuuden ja lujuuden saavuttamiseksi.

Meidän libelleissämme käytetään öljyä

Hultaforsin libelleissä käytettävä neste on värjättyä, viskositeetiltaan matalaa öljyseosta. Siinä kuplalla on optimaalinen liikkumisvapaus, ja lukema on helppo katsoa.

Suurentava linssi helpottaa lukemista

Parhaissa libelleissä on lukemista helpottamassa suurennuslasi, joka saa kuplan näyttämään suuremmalta, sekä ympärillä renkaat, jotka auttavat saamaan tarkan lukeman missä tahansa asennossa.

Libellin takana oleva itsevalaiseva heijastuspinta auttaa hämärässä.

Sietää lämpötilojen vaihtelua ja UV-valoa

Hultaforsin libelleissä käytettävä öljy kestää erittäin hyvin sekä ultraviolettivaloa että lämpötilan vaihtelua ja mahdollistaa tasaisen kuplan liikkeen -20 °C:sta 60 °C:seen. Lämpötilan sietokyky estää myös kuplimisen, jos vatupassiin kohdistuu iskuja.

Libellien antistaattisuus parantaa tarkkuutta

Staattinen sähkö voi aiheuttaa joissakin vatupasseissa virheellisiä lukemia. Siksi Hultaforsin vatupasseissa on antistaattiset libellit.

Nämä työkalut mainittiin

graphic