Näin Hultaforsin nivelmitat valmistetaan

Klassiset punapäiset nivelmittamme tehdään nivelmittatehtaassamme Hultaforsissa, Ruotsissa. Kaikki nivelmitan osat valmistetaan paikan päällä, ja suurin osa prosessissa käytetyistä koneista on suunniteltu ja rakennettu omin kokenein käsin.

Taalainmaalainen hieskoivu tulee Hultaforsiin pölkyiksi sahattuna. Ennen tuotantoa koivu kuivataan juuri oikean kuivaksi. Pölkyt sahataan ohuiksi listoiksi ja höylätään, minkä jälkeen päät maalataan punaisiksi. Ennen kokoamista painetaan mitta-asteikko, ja kaikki kappaleet lakataan.

Jokainen kappale tarkastetaan viisi kertaa

Tuotantoprosessin aikana suurnopeuskamerat kuvaavat nivelmitan jokaisen osan kahdesti, ja kokeneet työntekijät tarkistavat ne kolme kertaa. Näin varmistetaan, että jokainen puukappale on virheetön ja että jokainen painettu mitta-asteikko on selkeä ja tarkka.

Puuosat on lakattu myös nivelten kohdalta

Parempi kulumisen ja kosteuden kesto on varmistettu lakkaamalla jokainen osa ennen kokoamista, myös nivelten kohdalta. Näin estetään kosteuden imeytyminen puuhun ja puun turpoaminen.

Öljytyt saranat

Hultaforsin nivelmitan sulavasti ja vakaasti toimivat nivelet ovat alkuperäisen keksinnön olennainen osa, joka parantaa työkalun käyttökokemusta. Saranat valmistetaan tehtaallamme kylmävalssatusta nauhateräksestä. Sulava toiminta saavutetaan voitelemalla nivelet kolmesta eri kohdasta.

Kokoaminen ja taitto

Ennen lopullista kokoonpanoa osille tehdään vielä viimeinen tarkastus kokeneilla silmillä. Pieninkin virhe johtaa osan hylkäämiseen. Lyhyempiin päätykappaleisiin kiinnitetään messinkipäät ennen teräsnivelten kiinnittämistä. Lopuksi kone taittaa nivelmitan kiinni.

Joka päivä 400 000 kappaletta kulkee tehtaan tuotantoprosessin läpi ja muuntuu 40 000 käyttövalmiiksi nivelmitaksi.

Yksityiskohdat ratkaisevat

Minkä vuoksi Hultaforsin nivelmitta on pysynyt ammattilaisten ykkösvalintana kaikki nämä vuodet? Vastaus kysymykseen on samaan aikaan yksinkertainen ja monimutkainen. Meidän mielestämme syynä ovat yksityiskohtiin paneutuminen ja ylpeys, jota tunnemme ikonisen mittavälineen tinkimättömänä valmistajana – onhan kyseessä oma keksintömme jo 140 vuoden takaa.

Nämä työkalut mainittiin

graphic