Pidä sahasta hyvää huolta

Säännöllisessä käytössä oleva saha kuluu ajan myötä. Sahan käyttöikää voi kuitenkin itse vaikuttaa. Tässä on parhaat vinkkimme sahan käyttöiän pidentämiseen.

Näin pidät sahasta hyvää huolta

Vaikka sahamme on valmistettu laadukkaista materiaaleista, ne kuluvat lopulta säännöllisessä käytössä. Sahan käyttöikää on kuitenkin mahdollista pidentää niin, että myös tarkkuus säilyy. Alla on hyviä ohjeita, joita noudattamalla tuottoisa suhteesi sahan kanssa kestää pitkään.

Pyyhi terä kuivaksi

Ota tavaksi pyyhkiä sahanterä aina kuivalla liinalla käytön jälkeen, niin sen pinta ei ruostu niin helposti. Jos sahassa on teräsuojaus, käytä sitä. Ruostesuojaamattomat sahat on pyyhittävä ja öljyttävä, jos niitä ei käytetä vähään aikaan. On sanomattakin selvää, ettei sahaa saa koskaan säilyttää ulkona.

Vaihda kulunut terä

Kuluneella terällä työ ei suju yhtä tehokkaasti ja tarkasti. Kun terä ja hammastus vaikuttava kuluneilta, vaihda terä ja kierrätä se mahdollisuuksien mukaan. Älä koskaan yritä teroittaa tai hioa terää itse.

Kierrätä kahva

Moniin sahoihimme on mahdollista vaihtaa terä. Mutta kun kahva on kulunut, on aika investoida uuteen sahaan. Irrota ja kierrätä kahva materiaalista riippuen: muovi, teräs tai puu.

Nämä työkalut mainittiin

graphic