Erikoisteriä työn mukaan

Optimaalinen tarkkuus ja työteho edellyttävät työkaluja, jotka on suunniteltu erityisesti käsillä olevaan työhön. Tämän periaatteen nojalla Hultaforsin yleisveitsien konseptiin kuuluu eri tarkoituksiin suunniteltuja teriä. Konseptille on olennaista myös nopea ja turvallinen teränvaihto sekä kätevä, jousella toimiva teräkotelo, johon mahtuu jopa kymmenen vaihtoterää.

Teriä, joilla on tarkoitus

Hultaforsin vaihtoterävalikoimassa on kuusi erikoisterää, joiden erilaiset teräskoostumukset sopivat eri ammattien tarpeisiin. Lyhyesti sanottuna Allround-terä on luotettava valinta tavanomaiseen leikkaamiseen, Performance-terän käyttöikä on pidempi ja Edge tuo lisää terävyyttä.

Hook on tarkoitettu lattiamateriaalien leikkaamiseen, ja Safety-terän tylppä kärki ehkäisee pistovammoja. Stamina puolestaan koostuu salaisesta kahden metallin seoksesta, ja terä on omaa luokkaansa terävyyden ja pitkän käyttöiän suhteen – optimaalinen yhdistelmä mahdollisimman suurta suorituskykyä ja pientä ympäristökuormitusta.

Fiksumpi tapa vaihtaa terä

Vaikka katkoteräveitsissä onkin yleensä tilaa varaterille kahvan sisällä, terien vaihto on usein melko hankalaa. Vaihdon helpottamiseksi kaikki Hultaforsin uudet terät pakataan kätevään jousella toimivaan koteloon, johon mahtuu kymmenen terää.

Kotelo mahtuu yleisveitsien kahvan sisälle, joten vaihtoterä on aina nopeasti ja kätevästi saatavilla. Lisäksi kotelot on värikoodattu käyttötarkoituksen mukaan (katso Hultaforsin vaihtoteräopas), jotta oikean terän valintaan ei kuluisi turhaan aikaa.

Vanhojen terien säilytys parantaa työmaaturvallisuutta

Mitä tehdä käytetyille terille? Kaikissa Hultaforsin vaihtoteräkoteloissa on takana kätevä säilytystila käytetyille terille. Voit laittaa käytetyn terän koteloon (väliseinä uusien ja vanhojen terien välissä), joten ne eivät jää roskaamaan työtilaa ja aiheuttamaan viiltovammoja.

Nämä työkalut mainittiin

graphic