Profiili ja päätytulpat

Vatupassin lujuus määräytyy profiilin muodon ja paksuuden sekä libelleille varattujen reikien mukaan.

Profiili tuo lujuutta ja päätytulpat suojaavat

Vatupassin lujuus määräytyy profiilin muodon ja paksuuden sekä libelleille varattujen reikien mukaan. Suuremmat reiät heikentävät kestävyyttä, ja profiilimateriaalin paksuus lisää sitä.

Alumiini on sekä kestävää että kevyttä

Alumiini on yleinen profiilimateriaali, koska siinä yhdistyvät jäykkyys, kestävyys ja keveys. Alumiini tekee profiilista kestävämmän ilman, että vatupassista tulee liian painava. Profiilien lujuus tarkistetaan kuormittamalla niitä ylhäältä (taipuminen) ja lyhyiltä sivuilta (jännitys).

Hultaforsin valikoimassa on erityyppisiä profiileja. Tiimalasiprofiili on kevyt, ja siitä saa hyvän otteen, ja kulmikas profiili lisää lujuutta.

Hultaforsilla on myös muoviprofiililla varustettuja vatupasseja. Sellainen on hyvä valinta muurarille, koska laasti ei tartu muoviin.

Vahva profiili kestää suurta painetta

Profiilin lujuus tarkistetaan kuormittamalla sitä suurella paineella ylhäältä ja sivuilta. Paino on hyvä merkki profiilin laadusta. Kaikki Hultaforsin vatupassit painavat yli 500 grammaa metriä kohden.

Päätytulpat suojaavat profiilia

Profiili on suojattu putoamiselta ja iskuilta laadukkailla päätytulpilla. Helppo irrottaa ja laittaa takaisin.

Pituudella on väliä

Vatupassin pituudellakin on merkitystä – mitä pidempi vatupassi, sitä parempi tarkkuus. Pitkän vatupassin kanssa on kuitenkin oltava huolellinen, ettei profiili väänny tai vääristy. Parhaan mahdollisen kestävyyden saavuttamiseksi vatupassimme altistetaan äärimmäisille voimille tiukoissa testeissä.

Erinomainenkaan vatupassi ei välttämättä riitä, jos se on liian lyhyt. Siksi Hultaforsin valikoimassa on eri pituisia vatupasseja erilaisiin tarpeisiin.

Nämä työkalut mainittiin

graphic