Premium-kirvesvalikoimamme

On tärkeää valita oikea kirves oikeaan työhön. Mikään kirves ei sovellu kaikkeen. Tällä sivulla on tietoa Premium-kirveidemme ominaisuuksista. Kaikki Premium-kirveemme taotaan käsin ruotsalaisesta laatuteräksestä. Pajamme sijaitsee Ruotsin Hults Brukissa, jossa on ollut rautaruukki jo vuodesta 1697.

Puusepänkirves Stålberg

Tässä kirveessä on suora varsi sekä pitkä, kapea ja suora terä, joten sen tarkkuus on sopiva taidokkaaseen puusepäntyöhön. Kirveen päässä oleva sormipaikka mahdollistaa otteen, jossa käsi on lähes tarkalleen terän keskikohdan yläpuolella, mikä lisää tarkkuutta entisestään. Pään paino: 850 g. Varren pituus: 500 mm / 20”

Heittokirves Wetterhall

Tällaisia kaksiteräisiä kirveitä käyttivät ennen metsurit, joilla piti aina olla mahdollisuus käyttää hyvin teroitettua kirvestä. Toista kirveen teristä saattoi käyttää karkeisiin töihin ja toista vaalia tarkemmin. Nykyään tällaisia kirveitä näkee pääasiassa kirveenheittokilpailuissa. Pään paino: 1 600 g. Varren pituus: 760 mm / 30”

Halkaisukirves Hult

Tämä jykevä halkaisukirves on tarkoitettu raskaisiin töihin, kuten halkojen hakkuuseen. Kirveen pään muoto ja hieman kupera hionta tekevät puun halkaisemisesta helpompaa. Kirveen pitkä ja suora varsi on tehty amerikkalaisesta hikkoripuusta, minkä ansiosta halkojen hakkaaminen on äärimmäisen nopeaa ja hallittua. Pään paino: 1 500 g. Varren pituus: 750 mm / 30”

Metsäkirves Åby

Metsäkirveemme on ihastuttavan monikäyttöinen työkalu. Åby-kirveessä on suorahko terä ja hionta, ja kirveen pään alla on sormipaikka, jota käyttämällä saa tehtyä tarkkaa työtä. Pitkä, kapea ja ergonominen varsi keventää kirveen painoa ja parantaa samalla lyöntivoimaa. Kirves soveltuu loistavasti laavun rakentamiseen, polttopuiden pilkkomiseen ja veistoon sekä tarkkuutta vaativiin töihin. Pään paino: 700 g. Varren pituus: 600 mm / 24”

Retkikirves Hultån

Klassinen retkikirveemme on täydellinen kumppani eräelämään. Siitä on apua niin patikointiretkellä kuin leirinuotion hoitamisessakin. Kirves sopii melkein mihin tahansa, mitä metsässä voi tehdä. Ennen kaikkea se soveltuu kuitenkin leiripaikalla tehtäviin töihin, kuten polttopuiden keräämiseen ja pilkkomiseen sekä laavun rakentamiseen. Pään paino: 500 g. Varren pituus: 375 mm / 15”

Minikirves Ågelsjön

Tämä on pienin kirveemme, ja se soveltuu esimerkiksi vaelluksille metsässä tai vuoristossa. Mukautuvainen ja helppokäyttöinen kirves sopii erinomaisesti monenlaisiin leiripaikalla tehtäviin töihin, kuten polttopuiden pilkkomiseen ja laavun rakentamiseen. Lyhytvartinen ja kevyt kirves on helppo pakata reppuun tai kiinnittää vyöhön. Pään paino: 500 g. Varren pituus: 235 mm / 9”

Metsästyskirves Ekelund

Klassisen metsästyskirveemme hiottu varsi ja pään kohtuullinen paino tekevät siitä ihanteelliseen kevyisiin metsätöihin sekä riistan tarkkaan nylkemiseen. Se on siis täydellinen kumppani metsästysretkelle. Kirves on myös oivallinen lahja innokkaalle metsästäjälle! Pään paino: 850 g. Varren pituus: 500 mm / 20”

Hakkuukirves Qvarfot

Tämä kirves sopii hyvin satunnaiseen puunkaatoon. Iskuissa on pitkän varren ansiosta voimaa, ja kirves on näppärä myös halkojen halkaisemiseen, puun katkaisuun ja muuhun puun työstöön. Kirves on nimetty Qvarfotin seppäsuvun mukaan, sillä suvun jäsenet työskentelivät Hults Brukilla sukupolvien ajan. Pään paino: 850 g. Varren pituus: 650 mm / 26”

Nämä työkalut mainittiin

graphic