Ruuvimeisselityypit

Alkaessamme kehittää aivan uutta työkalukategoriaa emme halunneet oikoa mutkia suoriksi. Teimme tutkimustyötä ja halusimme sisällyttää valikoimaamme kaikenlaisia ruuvimeisseleitä: pieniä tarkkuustyöhön, lyhyitä ahtaisiin paikkoihin, eristettyjä sähköasennusten parissa työskenteleville sekä kuusiokolokärki-, pallopäisiä kuusiokolo- ja kuusiomeisseleitä putkiasentajille.

Nykyään ruuvimeisseleitä on saatavilla neljällä perusmallisella päällä: Talttapää (SL), ristipää Phillips (PH), ristipää Pozidriv (PZ) ja Torx (T). Ammattilaisten vaatimusten täyttämiseksi teimme läheistä yhteistyötä sähköasentajien, putkimiesten, kirvesmiesten ja muiden vastaavien ammattikuntien kanssa.

Voiko ruuvimeisselistä tehdä enää parempaa?

Löysimme kaksi selkeää paikkaa, missä oli mahdollista tehdä parannuksia. Ensimmäinen oli se, että ergonomia voisi olla parempi käden eri asentoja ja tehtäviä varten. Toinen perinpohjaisesti keskusteltu asia oli ruuvimeisselin merkinnät. Ymmärsimme jo varhaisessa vaiheessa, että meisseliin olisi lisättävä jonkinlainen pysyvä merkintä. Merkinnän tulisi olla sellaisessa paikassa, että se on hyvin selkeä ja erottuva, jotta meisseli löytyy helposti työkalupakista tai taskusta.

Värikoodit oikean ruuvimeisselin löytämiseksi

Laitoimme kahvoihin värikoodit: punainen Phillips-ristipäälle, keltainen talttapäälle, sininen Pozidriv-ristipäälle, vihreä Torx-päälle ja vaaleanharmaa kuusiokuulapäälle. VDE-ruuvimeisseleissä on punainen eristetty varsi ja keltapunainen kahva. VDE-värit ovat oikeastaan nykyään jo standardi. Bitsikärkien ja kuusiokolomeisselien värikoodi on harmaa.

Minkä mallisen ruuvimeisselin tarvitset?

Ruuvimeisselin koon ja mallin tunnistaminen nopeasti ei pitäisi olla vaikea tehtävä. Mutta huomasimme, ettei se ole helppoa. Tehtävän helpottamiseksi loimme symbolit, jotka ilmaisevat sekä koon että tyypin. Symboli on kuumastanssattu kahvan takaosaan pysyvästi, eikä se haalistu ajan myötä. Myös terään on lisätty pysyvä lasermerkintä.

Ergonomisella kahvalla varustetut ruuvimeisselit kaikenlaiseen työhön

Huomasimme, että hieman pidempi kahva parantaa ergonomiaa ja tukee käden asentoa työskenneltäessä pienillä tarkkuusmeisseleillä. Kahvat on valmistettu kulutusta kestävästä PPC-muovista ja päällystetty kumilla käyttömukavuuden ja otteen optimoimiseksi.

Miksi kahvassa on reikä?

Kahvan reikään on useita syitä. Sen avulla ruuvimeisseli voidaan ripustaa seinälle. Se on myös kätevä, jos ruuvimeisselin kiinnitys halutaan varmistaa turvanarulla työskenneltäessä korkealla. Ja lisävääntöä tarvitsevissa tehtävissä toisen ruuvimeisselin varsi voidaan työntää reiän läpi ja käyttää vartta kahvan jatkeena.

Suunniteltu Ruotsissa – valmistettu Saksassa

Tässä on yhteenveto Hultaforsin ruuvimeisseleistä. Ruuvimeisselit suunnitellaan Ruotsin Hultaforsissa, joka tunnetaan selkeästä ja ergonomisesta muotoilustaan. Valmistus tapahtuu Saksassa parhaan mahdollisen laadun varmistamiseksi. Varret valmistetaan laadukkaasta molybdeenivanadiiniteräksestä ja karkaistaan ISO-standardien mukaisesti, jotta ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla lujuudesta ja kestävyydestä tinkimättä.

Meillä Hultaforsissa on aina tavoitteena suunnitella erittäin laadukkaita ja ergonomisia työkaluja, joiden ansiosta kaikkien ammattilaisten työpäivä on parempi ja tehokkaampi.

Työkalut, joista puhuimme

graphic