Retkeilyyn suunniteltuja puukkoja

Nykyajan tekninen elämäntapa on synnyttänyt vastareaktiona kiinnostuksen puuhailuun ulkona. Hultaforsin eräpuukot on kehitetty tiiviissä yhteistyössä bushcraft-harrastajien kanssa.

Bushcraft-harrastajille suunniteltuja puukkoja

Siitä lähtien, kun Hultafors aloitti puukkojen valmistuksen, olemme pyrkineet tarjoamaan ainutlaatuisia ratkaisuja vastaamaan eri alojen erityistarpeita. Eräretkeily ei ole poikkeus. Kun huomasimme, että ammattilaispuukoistamme oli tullut suosittuja myös ulkokäytössä – innostuimme kehittämään puukkoja, jotka sopivat erityisesti niihin tarpeisiin. Tuloksena on puukkoja, jotka on kehitetty erityisesti eräretkeilyyn ja ulkoilmaelämään.

Eräpuukko OK1 - Vaativiin tehtäviin taivasalla.

Vankka eräpuukko on kehitetty kestämään rankan ulkoelämän vaatimuksia. Kestävässä ja tukevassa PP-muovisessa kahvassa on sisällä 82 mm pitkä ruoto, mikä tekee puukosta sopivan puiden pilkkomiseen.

Kun puukossa on lisäksi 3,0 mm paksu terä japanilaisesta hiiliteräksestä, joka on karkaistu lujuuteen 58-60 HRC, on helppo todeta, että tämä veitsi on suunniteltu kestämään.

Kankainen vyölenkki sopii korkeintaan 80 mm leveään vyöhön, ja siinä on tasku tuluksille. Suoran viisteen ansiosta terä pysyy ylivertaisen terävänä pitkään ja on helppo teroittaa tarvittaessa.

Ruosteen ja korroosion estämiseksi terässä on suojaava elektroforeesipinnoite (EPD) sekä kaiverrettu asteikko. Terän hiottu hamarapuoli on suunniteltu kipinän iskemiseen tulusten avulla.

Täydellinen seuralainen eräretkelle.

Lisätietoja eräpuukko OK1:stä

Eräpuukko OK4 - Monipuolinen ja vahva.

Eräpuukon on oltava kestävä ja vankka. Siksi OK4-puukossa on 3,0 mm:n erikoispaksu terä japanilaisesta hiiliteräksestä, joka on karkaistu lujuuteen 58-60 HRC, sekä 82 mm pitkä ruoto kahvan sisällä. Sen ansiosta puukko sopii polttopuiden pilkkomiseen.

Kahvassa on hyvän otteen takaava Santoprene-otepinta. Suoran viisteen ansiosta terä pysyy terävänä pitkään ja on helppo teroittaa tarvittaessa. Terän hiottu hamarapuoli on suunniteltu kipinän iskemiseen tulusten avulla.

Ruosteen ja korroosion estämiseksi terässä on suojaava elektroforeesipinnoite (EPD) sekä kaiverrettu asteikko. Kankainen vyölenkki sopii korkeintaan 80 mm leveään vyöhön, ja siinä on tasku tuluksille.

Lähdetään patikoimaan.

Lisätietoja eräpuukko OK4:stä

Japanilainen teräs ja suoraviisteinen terä aikaansaavat pitkäkestoisen terävyyden

Hultaforsin kahdessa eräpuukossa OK 1 ja OK 4 on 3 mm paksu terä japanilaista terästä, jossa on pitkään terävänä kestävä suora viiste. Musta EPD-pinnoite suojaa terää ruosteelta, ja terän hiottu hamarapuoli on suunniteltu kipinän iskemiseen tulusten avulla. Pitkän ruodon ansiosta puukko sopii myös puiden pilkkomiseen.

Taittoveitsi retkeilyyn OKF - Tukeva ja taskuun sopiva.

Kun lähdet metsään tai kalastusretkelle, sinun on voitava luottaa varusteisiisi. Kun tämä taittoveitsi on mukanasi, olet hyvin valmistautunut.

Vankassa mustalla alumiinilla päällystetyssä taittoveitsessä on ruostumattomasta teräksestä valmistetut osat ja teräksinen mustapäällysteinen terä. Täydellinen kumppani ulkoilmaseikkailuissasi.

Veitsen muotoilu on kompakti ja käytännöllinen. Terä on helppo lukita turvallisesti kahvassa olevan lukitusnapin avulla. Vyöpidikkeen voi kiinnittää kahvan ylä- tai alaosaan ja lisäksi pidikkeen kätisyyttä voidaan vaihtaa. Voit siis pitää veistä mukana joko vyölle kiinnitettynä tai taskussa.

Veitsi soveltuu käytettäväksi Hultafors FS -tuluksen kanssa.

Lisätietoja taittoveitsestä retkeilyyn OKF

Tulus FS - Käteen sopiva ja tehokas.

Tee nuotio tai sytytä retkikeitin nopeasti ja helposti joka säällä. Unohda taistelu märkien tulitikkujen kanssa. Hultaforsin tulukset eräpuukon pidikkeessä auttavat tekemään tulen myös sateella.

100 mm pitkät ja 10 mm paksut tulukset ovat sekä ergonomiset että tehokkaat. Kipinöiden kuumuus on noin 3 000 °C. Nämä tulukset saavat sinut kaipaamaan eräretkeilyä entistä enemmän.

Lue lisää tuluksista FS

Nämä työkalut mainittiin

graphic