Hults Brukin juhlavuosimallisto

Halusimme juhlistaa Hults Brukin 325 vuoden historiaa lanseeraamalla rajoitetun erän uusia työkaluja. Valikoimaa varten oli totta kai tehtävä kirves, mutta suunnittelimme Hults Brukin kunniaksi myös vasaran ja puukon.

Juhlavuosikirves

Valitsimme juhlavuosikirveemme esikuviksi suosikkimallejamme Hults Brukin historiasta. Vuonna 1870 ruukinpatruuna Ekelund teki matkan Amerikkaan. Hän toi mukanaan paitsi uusia tuotantotekniikoita, myös idean hikkoripuusta valmistetusta varresta sekä Montreal- ja Yankee-kirvesmalleista. Ajan myötä näistä tuli suosituimpia ja pitkäkestoisimpia kirvesmallejamme. Juhlavuosikirveemme teräosa, jonka paino on 600 grammaa, perustuu klassiseen Yankee-malliin ja se on hiottu tarkasti. Kirves on taottu käsin ruotsalaisesta laatuteräksestä, kuten kaikki Hults Brukin kirveet.

Varsi ja teränsuojus

Olemme varustaneet kirveen perinteisellä hikkoripuusta valmistetulla varrella, joka on käsitelty pellavaöljyllä. Teränsuojus on tehty Ruotsissa vastuullisesti tuotetusta, täysipintaisesta nahasta, joka on parkkikypsytetty. Kirveen mukana toimitetaan lisäksi avaimenperä, jota koristava laivanaula muistuttaa Hults Brukin alkutaipaleesta.

OKW-puukko

Tämän puukon innoittajana on toiminut kirveidemme perinteikäs ulkonäkö. Se perustuu suosituimpaan eräpuukkoomme, OK4-malliin. Puinen kahva on tehty samanlaisesta hikkoripuusta kuin kirveidemme varret. Terä on japanilaista terästä, ja skandinaavinen hionta tekee siitä sopivan monenlaisiin töihin. Puukko toimii hyvin tulustemme kanssa ja se on helppo teroittaa. Tuppi on tehty samasta ruotsalaisesta täysipintaisesta ja parkkikypsytetystä nahasta kuin juhlavuosikirveemme teränsuojus.

TRW-vasara

Tämä 600 gramman puusepänvasara on oivallinen osoitus Hultaforsin taidosta yhdistää innovatiivinen ja uudenaikainen muotoilu Ruotsin työkalualan pitkiin perinteisiin. Vasaran pää on samanlainen kuin TR-vasarassamme, mutta tässä vasarassa on perinteisempi puinen kahva. Aivan kuten kirveidemme varret ja OKW-puukon kahva, varsi on tehty hikkorista.