Contact-nivelmitta – pintaa vasten pysyvä nivelmitta

Onko sinulla joskus ollut vaikeuksia mitata perinteisellä nivelmitalla aivan mitattavan tason pintaa pitkin? Contact-nivelmitassa on käänteinen mitta-asteikko, ja se on aina suoraan pintaa vasten myös lyhyitä matkoja mitattaessa.

Contact-nivelmitta on jo pitkään ollut nivelmittojen valikoimassamme, mutta tämä helmi on jäänyt monelta löytämättä. Mitä erityistä siinä sitten on, saatat ihmetellä? Contact-nivelmitassa metriasteikko on painettu kappaleiden vastakkaiselle puolelle verrattuna tavalliseen nivelmittaan. Siksi sen voi asettaa tasaisesti pintaa vasten, vaikka sitä ei olisi kokonaan avattu, mikä helpottaa tarkkaa mittaamista. Siitä johtuu nimikin: mitta on kontaktissa mitattavaan pintaan, Contact-nivelmitta.

Kaksi eri materiaalia

Contact-nivelmittaa saa puisena ja lasikuituisena. Aivan kuten klassinen nivelmittakin, Contact-nivelmitat valmistetaan Hultaforsissa perinteisestä hieskoivusta. Toinen vaihtoehto on lasikuitumitta, jonka etuna on parempi kosteuden kestävyys, joten se on helpompi pitää puhtaana, jos työssä tarvitaan laastia tai betonia. Ja koska mitoissa on vain vähän metalliosia, ne sopivat erittäin hyvin sähköasennustöihin.

Puiset nivelmitat ovat joustavampia ja monien mielestä miellyttävämpiä käsitellä. Se on ihan makuasia. Toisaalta on niin, että jos kokeilet Contact-nivelmittaa, et enää todennäköisesti siirry takaisin perinteiseen malliin. Uskallatko kokeilla?

Kolmion muotoinen punainen merkki

Jokaisessa Hultaforsin nivelmitassa on punainen tasasivuinen kolmio. Sen sisällä ovat kirjaimet KHJK, yrityksen perustajan Karl Hilmer Johansson Kollénin nimikirjaimet.

Hultaforsin perustaja Karl Hilmer Johansson Kollén keksi nivelmitan vuonna 1883. Aina siitä lähtien olemme valmistaneet nivelmittoja ammattilaisille ympäri maailmaa.

Nämä työkalut mainittiin

graphic