Ostajan opas - kolme asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon vasaran valinnassa

Vasaran valinta riippuu tietenkin työtehtävästä, jota olet suorittamassa. Tietyt yleissäännöt kuitenkin pätevät vasaran tyypistä riippumatta. Nämä kolme asiaa kannattaa ottaa huomioon vasaran valinnassa.

1. Vasaran paino

Kevyempi vasara kuormittaa kehoa vähemmän. Rasitusvammoja voidaan ehkäistä mahdollisimman kevyellä vasaralla. Kevyellä vasaralla voi työskennellä raskasta nopeammin, ja se kuormittaa kehoa vähemmän työtehosta tinkimättä. Rasitusvammojen välttämiseksi kannattaa siis käyttää kevyttä vasaraa aina kun mahdollista.

2. Varren paksuus

Työtapaturmien riski on erityisen suuri, jos puristat työkalua tiukasti, työskentelet pitkiä aikoja ja totut huonoihin työasentoihin. Ergonominen varsi on suunniteltu niin, että sen koko, muoto, otekuvio ja materiaali tuottavat oikean määrän kitkaa ja mahdollistavat rennon otteen. Valitsemalla oikean kokoisen vasaran ja varren lihaksiin ja jänteisiin kohdistuva kuormitus vähenee.

3. Käsituntuma

Monet ammattilaiset puhuvat vasaran pitelyn käsituntumasta. Eri painojen ja kokojen lisäksi meillä on varsia eri materiaaleista, jotka vaikuttavat vasaran kokonaiskokemukseen. Hikkoripuu, teräs ja lasikuitu ovat yleisimpiä materiaaleja. Materiaalin valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Osa ammattilaisista vannoo puuvarren nimeen ja osa pitää kumipäällysteistä vartta parempana. Mieltymyksistä riippumatta on tärkeää saada paras mahdollinen ote, jotta työskentely olisi turvallista ja ergonomista.

Onnea täydellisen vasaran valintaan. Osut varmasti valinnassasi naulan kantaan...

Lue lisää tiettyyn työhön sopivan vasaran valinnasta: vasaraopas.

Nämä työkalut mainittiin

graphic