Vatupassin osto-opas

Onko vatupasseissamme liikaa valinnanvaraa? Tämä opas helpottaa valintaasi.

Oikean vatupassin valitseminen

Markkinoilla on monia vatupassien valmistajia. Meidän mielestämme Hultaforsin vatupasseja on vaikea päihittää. Parhaiten tiedät, kun kokeilet ja vertailet itse.

Meidän mielestämme hyvän vatupassin valinnassa on otettava huomioon tiettyjä tärkeitä asioita.

Libellit

Aloita libelleistä, ja varmista, että ne ovat särkymättömät harkkolibellit. Itsevalaiseva heijastuspinta ja suurennuslasi ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka parantavat luettavuutta kaikissa valaistusolosuhteissa.

Varmista myös, että kylmyys tai staattinen sähkö ei vaikuta libelleihin.

Alhainen toleranssi

Valmistustoleranssin arvo on yksi laatumittareista. Toleranssi tulee esittää sekä normaalissa että käänteisessä asennossa.

Vahva profiili

Profiilin painon tulee olla yli 500 g/m, jotta se on riittävän luja. Kannattaa tarkistaa myös, että vatupassissa on kumiset päätytulpat suojaamassa kolhuilta, jos pudotat sen.

Oikea herkkyys

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä varmista, että valitset työtehtävään sopivan herkän vatupassin. Yleiskäyttöiselle vatupassille sopiva herkkyys on 10 mm/m. Tietyissä tehtävissä tarvitaan tarkempaa työkalua, esimerkiksi ovenkarmin asentamisessa. Tällaiseen työhön suosittelemme herkempää vesivaakaa, 1 mm/m tai 2 mm/m, jolla saadaan riittävä tarkkuus.

Jos haluat vatupassin, joka täyttää kaikki edellä mainitut vaatimukset, valitse Hultafors.

Nämä työkalut mainittiin

graphic