Kaikki mitä sinun pitää tietää mittanauhoista

Mittanauhatyypit

1. Lakattu teräsmittanauha

Iskunkestävä teräsmittanauha on päällystetty ruostumista estävällä fosforikerroksella ja maalattu keltaiseksi tai valkoiseksi. Asteikko on suojattu mattapolyesterilakalla. Kestää yleisimpiä liuottimia, mutta mittaa ei saa taittaa. Saatavana myös ruostumattomasta teräksestä, jonka korroosion- ja kulutuskesto on erinomainen.

2. Nailonpäällysteinen teräsmittanauha

Teräsmittanauha, joka on päällystetty ruostumista estävällä fosforikerroksella ja maalattu keltaiseksi. Asteikon suojana on nailonpäällyste. Erittäin paksu nailonkalvo tekee mittanauhasta todella kestävän. Kestää useimpia kemikaaleja, liuottimia ja muita nesteitä. Voidaan taivuttaa, vääntää ja puristaa ilman ongelmia.

3. Lasikuitumittanauha

Muoviin valettua lasikuitulankakudosta. Kestää useimpia kemikaaleja, kosteutta, vettä ja lämpötilan vaihteluja. Lasikuitumittanauhaa voi taivuttaa, se on kevyt ja toimii joustavasti töissä. Lasikuitumittanauha ei johda sähköä, joten sitä on turvallista käyttää sähkölaitteiden läheisyydessä.

4. Ruostumaton teräsmittanauha

Ensiluokkainen syväetsattu ruostumaton teräsmittanauha. Sopii työympäristöihin, joissa käytetään paljon liuottimia ja kemikaaleja. (vain TR-valikoima).

Päätyhakanen

Pitkät mittanauhat

  1. Asteikon alkamistyyppi A. Mitta-asteikko alkaa 100 mm päätyhakasen ulkoreunasta. Käytetään pääasiassa pitkissä etäisyyden mittaukseen käytettävissä mittanauhoissa, joilla mittaamiseen tarvitaan yleensä kaksi ihmistä. Mittanauhamalleissa PL, PC ja TR.

  2. Asteikon alkamistyyppi B. Mitta-asteikko alkaa hakasen kiinnityskohdasta mittanauhaan. Sopii hyvin yksin työskentelyyn. Mittanauhamalleissa CC, CC F ja SY.

  3. Asteikon alkamistyyppi C. Mitta-asteikko alkaa päätyhakasen ulkoreunasta. Sopii hyvin yksin työskentelyyn. Mittanauhamalleissa PL, YL ja PC.

Lyhyet mittanauhat

  1. Mitta-asteikko alkaa suoraan päätyhakasesta. Sopii hyvin sisä- ja ulkomittojen ottamiseen. Mittanauhamalleissa BT, PR ja SL.

Mittanauhan nauhan vaihtaminen

Mitan käyttöikää pidentää mahdollisuus nauhan vaihtamiseen. Se säästää paitsi lompakkoa myös ympäristöä.

Vaihtonauha maksaa noin puolet uuden mittanauhan hinnasta. Nauhan vaihtaminen voi säästää pitkän pennin ja paljon aikaa.

Mittanauhan nauhan vaihtaminen

  1. Vedä koko mittanauha ulos, kunnes näet kiinnityskohdan.

  2. Irrota vanha mittanauha.

  3. Kiinnitä uusi mittanauha ja varmista, että se lukittuu paikalleen.

  4. Kelaa mittanauha hitaasti kiinni pitäen kiinni toisella kädellä.

Nämä työkalut mainittiin

graphic