Purkurauta, joka murtaa kilpailun

Uusi purkurauta yhdistää sekä kangen että sorkkaraudan parhaat puolet.

Purkuraudan inspiraationa on amerikkalainen ”burke bar”, jota käytetään yleisesti purkamiseen. Mielestämme se oli kuitenkin melko kömpelö ja raskas käyttää. Alkuperäinen työkalu valmistetaan kokonaan teräksestä ja sen kahva on nelikulmainen, mikä tekee siitä hankalan pitää kiinni. Se on raskas ja epäergonominen käyttää, mikä lisää vammojen vaaraa. Ja tämä on erityisen tärkeää työskenneltäessä hartioiden yläpuolella.

Paranneltu versio

Halusimme tehdä paremman työkalun, joka on sekä kevyempi ja ergonomisempi. Kahvasta alkaen käytimme jo tutuksi tullutta onttoa lentokonealumiinirakennetta, mikä tekee siitä kevyemmän kuin alkuperäinen teräksinen kanki. Purkurautamme painaa vain 3,4 kg. Se on kevyt verrattuna alkuperäiseen, joka painaa 6 kg.

Rakenteen testaaminen käytännössä

Innovoimme ja käytimme laajaa tietotaitoamme ja teimme sen, minkä osaamme parhaiten Hultaforsilla. Keskustelimme yritysten kanssa, jotka tekevät pääasiassa purkutöitä. He työskentelevät vaativien purkutöiden ja remonttien parissa päivittäin ja tietävät, mitä haluavat. He antoivat meille vinkkejä ja hyödyllistä palautetta testatessaan työkaluamme, jotta voisimme jatkaa purkukangen kehittämistä Hultafors-työkaluksi.

Parempi kärki

Työkalun pienemmän painon lisäksi keskityimme erityisesti sen kärjen kehittämiseen. Kärjen innovatiivinen rakenne tekee työkalusta kevyemmän, mutta samalla vahvan. Karkaisusta booriteräksestä valmistettu kärki on leveä ja kestävä, mutta silti ohut parhaan mahdollisen käytettävyyden takaamiseksi. Kärjen ja kannan kaarevuus mahdollistaa työskentelyn mukavassa asennossa, eikä sinun tarvitse vääntää maahan saakka työnnettyä kahvaa. Juuri kanta erottaa kärkirakenteemme muista. Se takaa suuremman nostokorkeuden.

Lyhyesti sanottuna kärki, jossa on naulanvedin, tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon sorkkaraudalle. Pitkä kahva antaa enemmän voimaa ja paremman käyttöalueen. Pituus auttaa myös työskentelemään ergonomisemmassa asennossa lyhyempään sorkkarautaan verrattuna.

Miksi purkurauta?

Milloin purkurauta? Kuten nimikin kertoo, purkurautaa voidaan käyttää esimerkiksi kattolevyjen irrottamiseen ja runko- tai betonirakenteiden hajottamiseen. Pituuden ansiosta sitä on mukava käyttää sekä massiivipuu- että laminaattilattioiden irrotukseen. Laattojen irrottaminen lattioista ja seinistä. Naulanvedin helpottaa pitkien naulojen poistamista mistä tahansa niitä löydätkin. Purkurauta on loistava kangen ja sorkkaraudan yhdistelmä.

Työkalut, joista puhuimme

graphic