Partner login

Miten valita sinulle sopiva vatupassi

Hultafors - Suomi

Liian iso valikoima vatupasseja? Ohessa opas helpottamaan valintaasi.

Markkinoilla on hyvin paljon vatupassien valmistajia. Hultaforsilla haluamme ajatella, että vatupassejamme on vaikea päihittää. Mutta älä vain usko pelkästään ajatustamme – vaan kokeile ja näe itse.

Mielestämme löytääksesi hyvän vatupassin on olemassa erittäin tärkeitä asioita, mitä sinun tulee tietää. 

LIBELLIT

Aloita libelleistä ja varmista, että ne ovat särkymättömät harkkolibellit. Itsevalaiseva heijastuspinta sekä suurennuslasitoiminto ovat tärkeimpiä ominaisuuksia, mitkä tarjoavat luotettavuuden kaikissa valaistuissa olosuhteissa.

Varmista myös että libellit eivät reagoi lämpötilanvaihteluihin sekä staattiseen sähkön.

Libellien ominaisuudet

Alhainen toleranssi

Laadun indikaattorina toimii valmistuksen toleranssi. Toleranssi tulisi määrittää sekä normaaliasennossa mitattaessa että ylösalaisin mitattaessa.

Alhainen toleranssi

vahva profiili

Profiilin paino tulisi olla yli 500 g/m, mikä takaa lujuuden. Muista, tarkistaa myös iskua vaimentavat kumiset päätysuojat, jotka suojaavat iskujen sattuessa.

Vahva vatupassin profiili 

OIKEA HERKKYYS

Viimeisenä muttei vähäisempänä, varmista että valitset vatupassin oikealla herkkyydellä, mikä soveltuu työtehtävällesi. Herkkyysaste 10 mm/m on optimaalinen jokaiselle vatupassille. Tietyt tehtävät vaativat vielä tarkempaa herkkyyttä, kuten oven karmien asentaminen. Näihin työtehtäviin suosittelemme herkempää vatupassia 1mm/m tai 2 mm/m, mikä tarjoaa tarkkuuden parhaimmalle mahdollisimmalle lopputulokselle. 

Kaikki nämä ominaisuudet löydät Hultaforsin vatupasseista.

Valitse Hultaforsin vatupassi

Kysy meiltä