Partner login

Profiili ja päätysuojat

Hultafors - Suomi

Vatupassin vahvuuden määrittelee sen muoto, profiilin paksuus sekä libellien aukot. Mitä suuremmat libellien aukot sitä heikompi, ja mitä paksumpi profiili sitä kestävämpi rakenne.

Alumiini yhdistää kestävyyden kevyellä painolla

Alumiini on yleinen profiilimateriaali, koska se yhdistää jäykkyyden sekä kestävyyden kevyeeseen painoon. Alumiini antaa profiilille kestävyyden, niin ettei vatupassista tule liian painava. Profiilin vahvuus tarkistetaan yläpuolelta kohdistetulla voimalla (vääntö) ja sivuilta kohdistetulla voimalla (jännityksellä).

Hultafors tarjoaa erityyppisiä profiileja. Tiimalasimuotoinen profiili tarjoaa kevyen painon ja otteen. Laatikkomuotoinen profiili tarjoaa lisää vahvuutta.

Vatupassit 

Hultaforsilla on saatavilla myös vatupasseja muovisella profiililla. Hyvä valinta muurareille, koska sementti ei tartu muoviin.

Muoviprofiilinen vatupassi

Vahva profiili kestää suurta painetta

Profiilin vahvuus määritetään kokeilemalla, kuinka se kestää kohdistettua painetta yläpuolelta ja sivuilta. Paino on hyvä indikaattori profiilin laadulle. Hultaforsin kaikki vatupassit painavat enemmän kuin 500 grammaa per metri.

Vatupassin profiilin kestävyys

Päätysuojat suojaavat profiilia

Putoamisen tai iskun sattuessa profiilia suojaavat korkealaatuiset päätysuojat. Ne on helppo poistaa ja laittaa takaisin paikalleen.

Päätysuojukset

Pituudella on väliä

Vatupassin pituudella on myös merkitystä – mitä pitempi vatupassi sitä suurempi tarkkuus. Käyttäessäsi pitempää vatupassia muista varmistaa ettei vatupassin profiili ole vääntynyt. Varmistaaksemme parhaan mahdollisen kestävyyden, vatupassimme ovat mukana tiukoissa testeissä, missä niihin kohdistetaan erilaisia voimia.  

Vatupassien kestävyyden testaaminen.

Jopa erinomainen vatupassi voi olla ei-käytännöllinen, jos se on liian lyhyt. Tämän takia Hultafors tarjoaa vatupasseja monissa eri pituuksissa, mitkä soveltuvat eri mittaustilanteisiin.

Kysy meiltä