Partner login

Tie huippuluokan sahoihin – kuinka meistä tuli eksperttejä

Hultafors - Suomi

Ammattimaiset odottavat paljon sahaltaan. Se kiteytyy tuottavuuteen sekä tarkkuuteen: kyky sahata nopeasti, suoraan ja turvallisesti, jossa tuloksena suora ja siisti sahausjälki. Tämä oli lähtökohtana meille Hultaforsissa, kun aloimme kehittää käsisahojamme.

Sahaopas

Hultafors tarjoaa laajan valikoiman sahoja, jossa mukana erilaisia sahoja eri tarkoituksiin, kaarisahoja, rautasahoja ja muita erilaisia erikoisahoja eri materiaalien sahaamiseen, kuten metallin, betonin, puun, kipsilevyjen sekä muovin. Löydä oikea saha käyttötarkoituksellesi, katso alla oleva pikaopas.

Sahojen pikaopas

Se ei kestänyt kauan ennen kuin ymmärsimme, että kehitettäessä huippuluokkaa sahoja, meidän oli suunniteltava uusi hionta - paras koskaan tehty hionta - vastaamaan ammattilaisten tarpeisiin sekä vaatimuksiin. Ja koska tämä oli koskematonta aluetta, meidän oli itse tuotettava tietomme.

Etsimässä ylivoimaista hammastuksen geometriaa

Ensinnäkin ymmärsimme, että meidän oli luotava ainutlaatuinen, poikkeuksellinen hammastuksen geometria. Mutta mikä on ylivoimainen geometria? Ja miten tiedämme sen? Nämä kysymykset haastoivat meitä rakentamaan ainutlaatuisen testikoneen, jossa vertailimme erilaisia prototyyppejä ja jo olemassa olevia sahamalleja. Sahaamalla pystyimme tulkitsemaan tiettyjä parametrejä, kuten voimaa ja vetojen määrää.

Jokaisesta sahuksesta pääsimme lähemmäksi ihanteellista hammastusgeometriaa, mikä lopulta johti ainutlaatuiseen 3-vaiheiseen hammastushiontaan, jossa hammatus on kolmessa eri korkeudessa. Tämä ainutlaatuinen muotoilu takaa tehokkaamman sahausjäljen, joka vaatii vähemmän voimaa hienoon ja tarkkaan sahausjälkeen.

Lisäksi teimme arviointeja parantaaksemme ja varmistaaksemme tehokkuuden. Näiden testien perusteella kehitimme oman vahapohjaisen jauhemaalin, jonka ylpeänä voimme sanoa olevan tehokkaampi sekä ympäristöystävällisempi kuin perinteinen pinnoite.

Sahat_artikkeli_4

OIKEAN KULMAN LÖYTÄMINEN

Kehitysprosessin aikana teimme myös paljon kokeilemista, kuinka löydämme täydellisen kulmauksen yhdistää kahva ja terä toisiinsa. Näihin kokeisiin sisältyi useita testejä, jotka suoritettiin joko käsin tai testauskonetta käyttämällä. Lopulta löysimme oikean kulmauksen optimaaliselle tasapainolle voiman ja sahausvetojen välillä, joka mahdollistaa parhaimman sahauskokemuksen.

Lisäksi ergonomisen kokemuksen parantamiseksi kehitimme ergonomisen kahvan, joka takaa optimaalisen otteen ja tarkkuuden. Tämä muotoilu mahdollistaa myös kahvan ja terän erottamisen toisistaan ja näin niiden kierättämisen.

Ammattilaisten pyytäminen

Uusien käsisahojen kehittämisessä saimme apua todellisilta asiantuntijoilta eli ammattilaisilta. Kuten aina. Todellisten ammattilaisten sitouttaminen tähän prosessiin mahdollistaa sen, että voimme suunnitella työkaluja, jotka yksinkertaistavat heidän päivittäistä työtään. Alusta asti ihan lopputuotteeseen asti he antoivat meille korvaamatonta palautetta, joka vaikutti suuresti ensimmäisen sahan suunnitteluun - vuonna 2015 lanseerattuun HBX-käsisahaan.

LISÄYKSENä UNIIKKI TERÄN SUOJAUS

Yksi asia, jonka kuulimme lähes kaikilta ammattilaisilta oli, että nykyiset teräsuojukset olivat todella huonoja niin huonoja, että kukaan ei todellisuudessa käyttänyt niitä. Tämän haasteen ansiosta olemme päättäneet kehittää teräsuojan, joka suojaa sekä käyttäjää että ympäristöä, ja ennen kaikkea on käyttäjäystävällinen.

Tämä johti lopulta tukevaan teränsuojukseen älykkäällä pikalukitustoiminnolla, joka mahdollistaa suojauksen nopean ja helpon poistamisen vain yhdellä kädellä. Tämä ainutlaatuinen teränsuoja suojaa sahaa säilytyksen aikaina tai kuljetuksessa, mutta myös itseäsi sekä ympäristöä.

Sahat_artikkeli_5

jatkuva kehityS

HBX-käsisahan kehittäminen on ollut perustana täydelliselle käsisahavalikoimallemme, johon kuuluu jousisahoja, rautsahoja sekä erilaisia erikoisahoja. Näillä sahaat useampia eri materiaaleja, kuten metallia, betonia, puuta, kipsilevyjä sekä muovia.

Lue lisää sahaoppaastamme.

Koe enemmän

HBX on ammattilaisten valinta tarkalle työskentelylle

Hyvässä sahassa on kyse tehokkuudesta. Kehitetty yhteistyössä ammattilaisten kanssa ylpeänä voimme esitellä HBX – hienoin ja tarkoin käsisahamme. HBX-käsisahoissa on monenlaisia ominaisuuksia, jotka on kehitetty helpottamaan ammattilaisten työtä – siitä miten terää muotoillaan, siihen miten sahaa säilytetään, kun sitä ei käytetä.

Lue lisää HBX-sahoistamme

Osto-opas

Olet joko ammattilainen tai tee se itse -mies, näillä yleisillä ohjeistuksilla autamme sinua kartoittamaan tarpeitasi sekä vaatimuksia, kun ostat uuden sahan.

Lue lisää, kuinka valitset oikean sahan

Sahaopas

Hultafors tarjoaa laajan valikoiman sahoja, jossa mukana erilaisia sahoja eri tarkoituksiin, kaarisahoja, rautasahoja ja muita erilaisia erikoisahoja eri materiaalien sahaamiseen, kuten metallin, betonin, puun, kipsilevyjen sekä muovin. Löydä oikea saha käyttötarkoituksellesi, katso alla oleva pikaopas.

Sahojen pikaopas

Kysy meiltä