Partner login

Nauhatyypit

Hultafors - Suomi

Nauhatyypit

1. Lakattu teräsmittanauha – kestävä teräsnauha, jonka ruosteelta suojaava fosfaattikerros lakataan keltaiseksi tai valkoiseksi. Asteikko suojataan polyesterilakalla. Kestää yleisempiä liuottimia, mutta nauhaa ei pidä taittaa. Valmistetaan myös ruostumattomasta teräksestä, kestää erittäin hyvin myös kosteutta ja kulumista. 

2. Nailonpäällysteinen teräsnauha – teräsnauha, jonka ruosteelta suojaava fosfaattikerros lakataan keltaiseksi. Asteikkoa suojaa nailonpäällyste. Mitassa käytetään paksua nailonkerrosta, joka suojaa nauhaa erittäin hyvin. Kestää useimpia kemikaaleja, liuottimia ja muita nesteitä. Kestää myös taivutusta, vääntämistä ja painamista ongelmitta.

3. Lasikuitunauha – lasikuitulangoista valmistettu, muoviin valettu mittanauha. Kestää useimpia kemikaaleja, kosteutta, vettä ja lämpötilan vaihteluita. Lasikuitunauhaa voi taivuttaa, se on painoltaan kevyt ja toimii joustavasti töissä. Nauha ei johda sähköä, ja sen vuoksi se on turvallinen sähkökomponenttien läheisyydessä. 

4. Ruostumaton teräsnauha – ensiluokkainen syväetsattu ruostumaton teräsnauha. Sopii hyvin käyttöön, kun liuottimet ja kemikaalit ovat käytössä. (TR-valikoima)

Painatustekniikka

Useat mittanauhavalmistajat käyttävät asteikkoja painettaessa isoja pyöriä, joiden päälle kiinnitetään painolaatat. Asteikko painetaan pyörittämällä pyörää teräsmittanauhan päällä. Tämä on helppo tekniikka, mutta se voi myös aiheuttaa poikkeamia asteikkoon, sillä teräsnauha on vaikea saada kulkemaan tasaisesti suhteessa pyörään.

Tällaisten poikkeamien vuoksi mittanauhat saavuttavat ainoastaan EU:n luokka 2.

Painatustekniikka

Tarkat mittanauhat

Tärkein mittanauhan ominaisuus on tarkkuus. Ja tietenkin se, että mitta on kätevä ja toimiva.

Näihin ominaisuuksiin kiinnitetään Hultaforsilla erittäin paljon huomiota, ja valmistusta valvoo sertifioitu ISO 9001 -laadunvarmistusjärjestelmä.

Huolehdi siitä, että mittanauhasi on tarkka

Tee ensiluokkainen valinta

Hultaforsin teräsmittanauhaperhe – mittaa tarkasti. Erinomainen ergonomia, älykkäät toiminnallisuudet ja tukeva kotelo – erinomainen valinta ammattilaisille.

Työkalujen käyttösi johtuu paljolti siitä, kuinka hyvin ne istuvat käteesi. Tämän takia ergonomisesti oikein tehdyt työkalut eivät vain tunnu hyvältä, mutta tekevät työskentelystäsi mukavampaa ja auttavat sinua työskentelemään pitempää.

Tee ensiluokkainen valinta

Kysy meiltä