Partner login

Tarkat mittanauhat

Hultafors - Suomi

Tärkein mittanauhan ominaisuus on tarkkuus. Ja tietenkin se, että mitta on kätevä ja toimiva. Näihin ominaisuuksiin kiinnitetään Hultaforsilla erittäin paljon huomiota, ja valmistusta valvoo sertifioitu ISO 9001 -laadunvarmistusjärjestelmä.

Hultaforsin mittanauhojen asteikot on tehty useimmiten mustesuihkutekniikalla. Tämä antaa tarkkuutta, jonka avulla sekä lyhyiden että pitkien mittanauhojen luokituksessa päästään EU luokkaan I. Mittanauhat pinnoitetaan asteikon painamisen jälkeen polyesterilakalla, joka ehkäisee heijastusta mittalukemaa katsottaessa.

MITTANAUHOJEN MITTAUSTARKKUUS

Mittaustarkkuus on äärimmäisen tärkeä tekijä mittanauhassa, se ilmoitetaan toleranssiluokilla. Euroopassa mittanauhat luokitellaan yleensä EU-luokkiin I ja II. Mittaustarkkuus on mitattu 20°C:ssa ja 50 N jännitysvoimalla teräsmitoille ja 20°C and 20 N jännitysvoimalla lasikuitumitoille.

Teräsmittanauhojen tuotantotoleranssit 

PITUUSMUUTOKSET

Pohjoisilla leveysasteilla kesän ja talven väliset lämpötilaerot ovat hyvin suuret, ja se vaikuttaa teräsmittanauhojen pituuteen. Kaikki toleranssiasteikot on ilmoitettu 20 °C:n lämpötilalle. Lämpötilojen aiheuttamien mittapoikkeamien huomioiminen on tärkeää.

Painatustekniikka

Useat mittanauhavalmistajat käyttävät asteikkoja painettaessa isoja pyöriä, joiden päälle kiinnitetään painolaatat. Asteikko painetaan pyörittämällä pyörää teräsmittanauhan päällä. Tämä on helppo tekniikka, mutta se voi myös aiheuttaa poikkeamia asteikkoon, sillä teräsnauha on vaikea saada kulkemaan tasaisesti suhteessa pyörään.

Tällaisten poikkeamien vuoksi mittanauhat saavuttavat ainoastaan EU:n luokka 2.

Painatustekniikka

Tee ensiluokkainen valinta

Hultaforsin teräsmittanauhaperhe – mittaa tarkasti. Erinomainen ergonomia, älykkäät toiminnallisuudet ja tukeva kotelo – erinomainen valinta ammattilaisille.

Työkalujen käyttösi johtuu paljolti siitä, kuinka hyvin ne istuvat käteesi. Tämän takia ergonomisesti oikein tehdyt työkalut eivät vain tunnu hyvältä, mutta tekevät työskentelystäsi mukavampaa ja auttavat sinua työskentelemään pitempää.

Tee ensiluokkainen valinta

Kysy meiltä