Partner login

Vähemmän painoa tarkoittaa vähemmän rasitusta keholle

Hultafors - Suomi

Vasaran päässä syntyvät haitalliset tärähdykset voivat siirtyä varren kautta käteesi. Tärähdysenergiaa voidaan vaimentaa katkaisemalla ja kääntämällä iskuaalto ennen kuin se saavuttaa vasaran loppupään.

Hultafors hammer tc

Lihasaktiviteetin (EMG, Electromyography) mittauksilla Hultafors on osoittanut, että mitä raskaampi vasara on, sitä kovempi rasitus kohdistuu lihaksiin. Toiset mittaukset ovat osoittaneet, että lihasaktiviteetti lisääntyy mitä enemmän vartta joutuu puristamaan.

Rasitusvammojen riskiä voidaan pienentää pitämällä varren kokonaispaino minimissä ja säätämällä varren kokoa ja muotoa.

Kevyttä vasaraa voidaan heilauttaa nopeammin kuin raskasta, joten kehon rasitus on pienempi työtehon kärsimättä. Suojellaksesi kehoasi valitse aina mahdollisimman kevyt, työtilanteeseen sopiva vasara.

miten vasaranisku vaikuttaa kehoon?

Imagecaption=Lihasten liika rasitus voi aiheuttaa tenniskyynärpäänVasaran heilauttaminen vaatii kaikenlaisten lihasryhmien käyttöä, aina olkapäästä käteen. Lihasten ylikuormitus voi aiheuttaa tulehduksen erityisen herkissä lihaskiinnikkeissä. Niin kutsuttu tenniskyynärpää on yksi näistä tulehduksista.

Käsivarren lihakset ohjaavat käden liikkeitä. Jänteet yhdistävät nämä lihakset sormiin. Ranteessa jänteet kulkevat hermojen kanssa ahdasta reittiä, jota kutsutaan rannekanavaksi (karpaalitunneliksi).

Vasaraa käytettäessä ränteet hankaavat toisiaan ja ympärillä olevaa kudosta vasten. Pitkä työrupeama voi aiheuttaa tulehduksellista turvotusta, joka vuorostaan aiheuttaa vaarallista puristusta hermoissa.Imagecaption=Tulehduksen aiheuttama turvotus voi muuttua karpaalikanavaoireyhtymäksi.

Tätä kutsutaan rannekanava- eli karpaalikanavaoireyhtymäksi, joka vaatii usein kirurgisen toimenpiteen. Kipu voi tuntua heti, muutaman tunnin kuluttua tai useita päiviä rasituksen jälkeen.

valitse oikea koko.

Ergonomisesti oikeanlainen varsi on sellainen, joka on suunniteltu niin että koko, muoto, otepinta ja materiaali antavat oikeanlaisen kitkan ja sallivat rennon otteen. Valitsemalla oikean kokoisen vasaran ja varren vähennät lihaksiin ja jänteisiin kohdistuvaa rasitusta.. Hultafors vasaran varsi

Kehittäessämme vasaroita tavoitteenamme on aina minimoida käyttäjän kehoon kohdistuva rasitus kuitenkin niin, että emme tee kompromisseja työtehon suhteen. Yksikään vasara ei voi kuitenkaan parantaa jo aiheutettuja vahinkoja, eikä yksikään valmistaja voi koskaan taata ettei rasitusvammoja syntyisi.

"Ergonomina olen erikoistunut työskentelevän ihmisen kykyihin ja rajoituksiin. Työvammojen riski on erityisen suuri, jos puristat työkalua liian kovaa tai työskentelet pitkään ja olet huonossa asennossa.

Imagecaption=Olle Bobjer, Ergonomisti, Ergonomi & DesigngruppenKehossa erityisen riskialttiita alueita ovat kädet, ranteet, kyynärpäät ja hartiat.

On hyvä, että on olemassa työkaluja, jotka kestävät kovaa käyttöä ja samaan aikaan rasittavat vähemmän käyttäjää."

Varsia on useissa eri materiaaleissa - niitä valmistetaan hikkoripuusta, teräksestä ja lasikuidusta. Teräsvarsissa on kuvioitu kumikädensija joka tarjoaa parhaan mahdollisen otteen.

käyttäjäystävällinen kirvesmiehen vasara.

Käyttäjäystävällinen kirvesmiehen vasara

  1. Oikea kulma ja iskupinnan muoto
  2. Yhdestä kappaleesta taottu teräsvarsi I-profiililla lisää kestävyyttä.
  3. Ergonomisesti muotoiltu varsi on saatavilla kahdessa eri koossa, Large ja X-Large.
  4. Ohuen, vahvan sorkan avulla on helppo ulottua kohteeseen, jälkiä jättämättä. Pyöristetyt reunat estävät itsesi ja vaatteidesi vahingoittamista.
  5. Sisällä oleva uretaanitäyte vaimentaa iskuaaltoa ja estää varren haitallista värähtelyä.
  6. Uurrettu kumipäällyste varressa yhdistettynä selkään loppukohtaan antaa parhaan mahdollisen otteen.


Kysy meiltä