Partner login

130 vuotta ruotsalaista innovaatiota

Hultafors - Suomi

Karl Hilmer Johansson KollénKaikki alkoi vuonna 1883 kun nuori insinööri, Karl-Hilmer Johansson Kollén, keksi mittauslaitteen joka helpottaisi Ruotsin siirtymistä metrijärjestelmään.

Hänen innovatiivisuutensa kautta mittauslaitteesta kehitettiin nivelmitta – innovaatio, joka on ollut siitä lähtien Hultafors käsityökalujen tukipylväs.

Aina 1970-luvulle saakka tuotevalikoimamme koostui perinteisistä mittausvälineistä, jotka oli valmistettu puusta; esimerkiksi puumitoista, myymälämitoista ja veistomitoista. Myöhemmin tuotevalikoima laajentui sisältäen uusia työkaluja muistakin materiaaleista. Valikoimiin kuuluivat suorakulmat, mittanauhat ja ajan mittaan sekä muovista että alumiinista valmistetut nivelmitat.Hultafors tape measures

1980-luvun alusta lähtien Hultafors on kasvanut voimakkaasti ja kehittynyt kansainväliseksi brändiksi. Tähän on johtanut pitkäaikainen tavoitteemme kasvaa olemalla tuotekehitysjohtaja ja tekemällä yritysostoja. 1990-luvun alkupuolella ostimme Tors Hammare AB:n ja laajensimme valikoimaamme niin että siihen kuuluivat nyt kirveet, vasarat, lekat ja kanget. Yritysostoon sisältyi myös Hults Bruk, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1697.

Hultafors wrecking bar 109

2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana voimakas laajentumisemme on jatkunut. Yritysostoihimme kuuluvat mm. Dansk Stålindustri, saksalainen nivelmittojen valmistaja Präsident ja englantilainen Fisco Tools. Yritysostoihimme kuuluvat myös ruotsalaiset yritykset Wibe Ladders ja Snickers Workwear, joiden mukana valikoimiimme tuli mukaan kaksi vahvaa tikas- ja työvaatebrändiä. Tästä yhdistelmästä syntyi Hultafors Group -konserni. Tänä päivänä Hultafors –tuotteet ovat tunnettuja markkinoilla ympäri maailman.

Hultafors on osa Hultafors Group AB:ta, mikä antaa meille vahvuutta ja resursseja toimia käsityökalualan edellekävijänä. Päämääränämme on helpottaa ahkerien ammattilaisten työtä joka puolella maapalloa.

Kysy meiltä